Tarih: 28.03.2021 15:45
Kadın Gömlek Modelleri
Kadın gömlek modelleri, kadınların gardırobunda mutlaka bulunması gereken önemli parçalardan bir tanesidir. Kadın kombinlerini en şık şekilde oluşturan kadın gömlek modellerini hem pantolonlar ile hem de etekler ile kombinlemek mümkündür.
Erkekler ve erkekler tarafından geleneksel olarak giyilen gömlek, 1800'lerin ortalarında kadın giyiminin bir parçası haline gelmiştir. İşte kadın gömleklerinin tanımlayıcı özelliklerinin bir listesi:
  • Tam düğmeli dikey açıklık.
  • Doğru uzunluk: Etek, gömleği sıkıştırılmış veya gevşetilmiş olarak rahatça giyecek kadar uzun olmalıdır.
  • Pamuklu dokumalardan yapılmıştır.
  • Bilekte manşetli uzun kollu.
  • Uygun yaka.
Günümüz modasında insan birçok şeyden sıyrılabilir, ancak uygun olmayan kıyafetler giymek onlardan biri değildir. Size uymayan pahalı bir gömlek bile aleyhinize çalışır ve sizi tuhaf gösterir. Bir gömlek seçerken gömleğin tam oturmasına ve vücudunuza nasıl uyduğuna daima dikkat edin. Şimdi gelin kadın gömlek modellerinin seçimi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri inceleyelim.
Kadın Gömlek Modelleri Nasıl Seçilir?
Gömleğin Uygunluğu: Uygun Bir Kesim Arayın
En iyi kadın gömlekleri, bir kadın vücudunun hatlarını takip edecek şekilde tasarlandıkları gibi dikilir. Vücudunuzu güzelleştiren özel bir gömlek, şekliniz veya bedeniniz ne olursa olsun kendinizi güvende hissetmenizi sağlar. Her zaman şık ve akıllı görünmeniz garantidir. Uygunluğun sizin için doğru olduğundan emin olun.
Aşağıdaki durumlarda gömlekler ile ilgili kritik noktalar sizin için uygundur.
  • Genelde her çarpma ve eğriyi vurgulamadan vücudunuzun ana hatlarını çizerek iyi görünmenizi sağlar.
  • Rahatlık ve hareket özgürlüğü sağlayarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
Gömleklerde kötü uyumun bu 5 belirtisine dikkat edin. Söz konusu belirtiler aşağıdaki gibidir.
  • Gömleğinizle birine sarılamazsınız. Gömlek mükemmel bir uyum gibi görünse de tam hareket kabiliyetiyle kendinizi ileriye doğru uzanamıyorsanız, sırtınızın genişliği boyunca gerçekten çok dar olması iyi bir ihtimaldir. Birine sarılmayı deneyin. Kollarınız bunu yapmaktan alıkonulmuşsa, daha büyük bir beden seçmenin zamanı geldi.
  • Gömleğinizin düğmelerinde boşluk var. Düğmeleriniz arasında boşluk olduğunu fark ederseniz, bu, göğsünüzün kumaşı birbirinden ayırdığı ve daha iyi bir uyum bulmanız gerektiği anlamına gelir.
  • Gömleğin, giydiğin süre boyunca bağırsaklarını hissetmek zorunda kalacak kadar şekle uyuyorsa, çok sıkı olduğunu düşünmelisiniz. Rahatça nefes alıp vücudunuzu gevşetemezseniz, gergin görüneceksiniz. Daha gevşek bir gömlekle daha iyi olacaksın.
  • Gömleğin sıkışmış durumda kalmayacak. Etrafta koşarken bir gömleğin çıkması tamamen anlaşılabilir bir durum. Ama otururken nasıl görünüyor? Yükseliyor ve belinizi gösteriyor mu? Gömleğiniz oturduğunuzda açıkça çok kısaysa, daha uzun bir formla değiştirmenin zamanı gelmiştir.
Kumaş
Tüm kumaşlar, özellikle kadın gömlekleri üretmek için kullanılanlar söz konusu olduğunda eşit oluşturulmamaktadır. Kalite, dayanıklılık ve fiyat büyük ölçüde değişir ve bununla birlikte gömleğin nasıl görüneceği ve nasıl hissedileceği de buna dahildir. Bu noktada en şık gömleklere sahip olmak için mutlaka kaliteli kumaşlardan elde edilen gömleklerin ilgi alanınıza girmesini sağlamalısınız.
Yaka
Yaka, bir gömleğin en göze çarpan özelliğidir. Gömleğinizle ne tür bir kıyafet giyiyor olursanız olun, yakanız her zaman fark edilir olacaktır. Gömlek yakası yüzünüzü sınırlandırır, bu nedenle doğal eğilimimiz yüze bakıp aşağı doğru hareket etmek olduğundan, insanların size bakarken gördükleri ilk şey budur. Ayrıca, izleyiciye, genellikle bilinçsizce, kıyafetinizin geri kalanının ne olabileceği ve sizi nasıl algılayacağı konusunda bilgi verir.
İyi yapılmışsa, yaka harika bir ilk izlenim bırakmaya yardımcı olur ve profesyonellik ve yetkinliği işaret eder. Bu nedenle, gömleğinizden en iyi şekilde yararlanmak için her zaman keskin ve sıkı yakalı bir gömlek seçin.
Yüksek kaliteli gömlek yakası, yakanın üst ve alt kısımları arasında tela olarak bilinen farklı bir malzeme türü kullanılarak sert tutulur. Bu, sertlik ve şekil sağlayan bir tür iskelet oluşturur. Daha kaliteli gömlekler normalde birkaç yıkamadan sonra köpürmeyen ve yakanızın daha uzun süre keskin kalmasına yardımcı olacak daha kaliteli telalar kullanır.
Erkek gömlekleri çok çeşitli yaka tiplerine sahiptir ve duruma uygun olanı seçmek, kıyafetin geri kalanı ve yüz şekli neredeyse bir bilimdir. Kadınların benzer bir seçeneği yoktur ve mevcut seçenekler üç geniş kategoriden birine girer: sivri yaka , kesik yaka ve düğmeli yaka.
Sivri Yaka: Modern elbise gömlek yakasının kendisinin geliştirilmesinden bu yana muhtemelen var olan en geleneksel tarzlardan biridir. Bir noktada biten düz çizgiler kullanılarak kesilir ve noktalar arasındaki dar boşlukla ayırt edilir. Bu yaka her zaman şık, çekici ve muhafazakar bir seçimdir.
Kesik Yaka: İtalyan yakası, yaka noktaları arasında daha geniş bir yayılma ile karakterize edilen modern gömlek tasarımının vazgeçilmezlerinden biridir.  Orta aralıklı yaka çok yönlü olarak kabul edilir çünkü:
- herkes için işe yarar (yaş, yüz şekli veya vücut tipi ne olursa olsun)
- tüm senaryolarda çalışır
- asla modası geçmez.
Düğme Yaka: Düğmeli yaka ilk olarak at polo oyunları sırasında yaka noktalarını yerinde tutmak için icat edildi. Bu yaka iki küçük düğme ile doğrudan gömlek kumaşına bağlanır. Düğmeli yaka, sivri yakanın bir çeşididir ve şık olarak giyinmek için uygundur.
Manşetler
Görünüşe gelince, her zaman dikkat çeken küçük detaylardır. Yani gömlek giydiğinizde en çok görünen detaylar gömlek yakanız ve manşetlerinizdir. Bunlar tarz ve zevkle iletişim kurarsa, anında olumlu bir ilk izlenim yaratacaksınız. Keskin bir estetik sağlamak için her zaman keskin manşetler aramalısınız. Yüksek kaliteli manşetler mükemmel terzilik gösterir ve gereksiz hatlara sahip değildir. Tarz eklerler ve özellikle Fransız manşetleri tercih ettiğinizde iç modacınızı ifade etmenize olanak tanırlar. Tipik olarak manşetler iki çeşittir: düğmeli manşetler ve Fransız manşetler.
Düğmeli Manşetler: Düğmeli manşetler, bileği saran ve yerine düğmeli tek manşetlerdir. Tek bir düğmeye sahip olabilirler veya yan yana iki düğme ile ayarlanabilirler. Bu manşetlerin takılması kolaydır ve her zaman uygundur. Bazen düğme manşetinde, bir kol düğmesinin geçirilebileceği düğmeler arasında fazladan bir ilik bulunabilir. Bu benzersiz konfigürasyon, düğmeli veya kol düğmeli takılabileceği anlamına gelir. İki stil, tek manşet.
Fransız Manşetler: Fransız manşetleri çift ​​manşetlerdir, arkaya katlanır ve kol düğmeleriyle sabitlenir. Erkek tarzında, çift manşetler ve kol düğmeleri genellikle süslü akşam yemekleri ve resmi etkinliklerle ilişkilendirilir. Kadınlar için benzer stil kuralları yoktur ve bir Fransız manşet gömleği, kot gibi daha şık bir görünüm verdiği için günlük kullanım için harika bir seçenektir.
Kadın Gömlek Fiyatları
Kadın gömlek fiyatları kadınların en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Kadın gömlek modelleri fiyatları genel olarak ürünün markasına, modeline göre değişkenlik göstermektedir. Bu doğrultuda kadın gömlek modelleri fiyatları ile ilgili net bir şekilde bilgi verebilmemiz mümkün değildir. Konu ile ilgili detayları merak ediyorsanız Zidan Butik’te yer alan en şık kadın gömleklerini incelebilirsiniz. Sipariş vermek ve gardırobunuzda ki gömlekleri yenilemek için hemen harekete geçin.
 
Yükleniyor...